OPTIMOI LATAUKSESI

Mietitkö, miten ladata Eloflex-laitteesi parhaiten? Selvitä, miten voit pidentää akkujen käyttöikää ja lisätä ajomatkan pituutta.

NÄIN LATAAT AKKUSI

Aloita sammuttamalla Eloflexisi (ohjaussauvan kaikkien valojen on sammuttava). Käytä vain alkuperäisiä Eloflex-latureita.

Kytke laturi ohjaussauvan etuosassa olevaan pistorasiaan ja varmista, että kosketin on oikein kohdistettu. Yhdistä sitten laturin virtajohto seinäpistokkeeseen.

Lataustilan ilmaisee laturin merkkivalo. Punainen valo osoittaa, että lataus on käynnissä. Noin kolmen tunnin kuluttua akut on ladattu 90-prosenttisesti. Pyörätuolia voi nyt käyttää uudelleen.

5-8 tunnin kuluttua laturin lamppu palaa vihreänä, mikä osoittaa, että akut on ladattu täyteen. Latauksen aikana laturi lämpenee, mikä on täysin normaalia.

Jotta akun käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, latausta tulisi jatkaa noin viiden tunnin ajan, kun ohjaussauvan akun merkkipalkki on pienentynyt kolmannekseen (kun kolme merkkivaloa on hävinnyt).

Säännöllinen ylläpitolataus ei vahingoita akkuja. Jotta akkujen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä suosittelemme kuitenkin, että irrotat laturin, kun akkujen kapasiteetti on täynnä. 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET LATAUKSESTA

Minkä tyyppisiä akkuja Eloflexissäni käytetään?
Eloflexissä on kaksi vuotamatonta litiumioniakkua, joissa kummassakin on 240Wh:n (24 volttia / 10ah) kapasiteetti. Mallikohtaiset tiedot löytyvät tuotetiedoista.

Kuinka usein voin ladata Eloflexini?
Voit ladata niin usein kuin haluat. Akkua ei voi ladata liikaa, ja laturi siirtyy automaattisesti virransäästötilaan, kun akku on ladattu täyteen.

Kuinka usein minun pitäisi ladata?
Huipputehon säilyttämiseksi lataa heti, kun akun kapasiteetti laskee kolmannekseen (kaksi merkkivaloa palaa). Jos haluat ladata useammin, se ei vahingoita akkua.

Kuinka kauan akun lataaminen kestää?
Tyhjän akun lataaminen kestää yleensä noin 3 tuntia, ennen kuin voit käyttää tuolia uudelleen.

Voinko ladata akkuja kylmällä säällä?
Kyllä, voit ladata akun jopa miinus 10 asteen lämpötilassa. Jos akkuja kuitenkin ladataan alle -10 °C:n lämpötilassa, akkujen täyttä kapasiteettia ei välttämättä saavuteta.

Lyheneekö toimintasäde, jos ulkona on kylmä?
Kyllä, Eloflexin käyttö pakkasessa voi vähentää toimintasädettä. Miinus 10 asteen pakkasessa ajokilometrit voivat pienentyä jopa 50 prosenttia.

Slideshow Items

  • Ota Eloflex mukaan lennolle

    Eloflex-pyörätuolit täyttävät kaikki IATA:n vaatimukset lentomatkustusta varten. Täältä löydät tietoa, vinkkejä ja asiakirjoja lentoa varten.

  • Eloflexin lastaaminen autoon

    Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita saamme käyttäjiltämme, on se, onko meillä vinkkejä siitä, miten Eloflex voidaan helposti lastata autoon. Alla on koottu yleisimmät lähestymistavat.

  • Eloflexin ylläpito

    Sinun ei tarvitse lähettää Eloflexiä huoltoon, mutta hyvä tapa pidentää sähköpyörätuolisi käyttöikää on huoltaa sitä vinkkien ja ohjeiden mukaisesti.