Frihet

Hopfällbar

LÅG VIKT

SENIORER

PRAKTISK

GLÄDJE

Allround

Originalet

eloflex foldable power electric wheelchair portable compact

Kompakt

SEMESTER

FRIHET

Flexibel

En ny generation elrullstolar

Eloflex är något helt nytt. En hopfällbar elrullstol med unika egenskaper som du tar med i bilen och på resan.
Smart konstruktion och modern teknik ger Eloflex låg vikt, kompakt utförande och lång räckvidd.

Hopfällbar

Den smarta designen gör att du kan fälla ihop Eloflex elrullstol på bara några sekunder. Den är enkel att lyfta in i bilen, förvara i garderoben eller ta med på flyget. Eloflex väger mellan 3-5 ggr mindre än en traditionell elrullstol.

Kompakt

Eloflex är en flexibel elrullstol som är lika smidig och kompakt som en manuell rullstol. Svängradien är liten och precisionen är hög vilket gör att den fungerar lika bra inomhus som utomhus. Med Eloflex kan du enkelt navigera på trånga platser och genom smala dörröppningar.

På resan

Eloflex är en ideal elrullstol för en mer aktiv livsstil. Ta med den i bilen och när du reser med buss, båt eller flyg. Den hopfällbara konstruktionen i kombination med den låga vikten ger dig friheten och självständigheten tillbaka.

Finlands smartaste elrullstol

Lätt, hopfällbar, kompakt och smidig. Titta på filmen till höger så förstår du varför Eloflex är marknadens smartaste elrullstol. En hopfällbar elrullstol är perfekt för resan, utflykten med bilen och taxiresan på semesterorten.

En hopfällbar elrullstol gör livet lite enklare för den som har svårt att gå, som inte kan köra manuell rullstol på egen hand och för den som helt enkelt börjar bli till åren. Eloflex ger dig friheten tillbaka.

Och tack vare att Eloflex elrullstolar är hopfällbar och väger 5 ggr mindre än en traditionell elrullstol kan du ta med den i din egen bil. Äntligen slipper du vara beroende av Färdtjänst och Handikapptransporter.

“En allsidig, flexibel och användbar elrullstol för alla”

EN LÄTT ELRULLSTOL FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Eloflex elektriska rullstolar är små underverk. Vi kombinerar smart ingenjörskonst, ny teknologi och moderna material till en fulländad och optimal elrullstol. Eloflex är byggd på en lättviktsram i aluminium med genomgående hög kvalitet. Precisionen är hög vilket ger överlägsen stabilitet och körkomfort. Den smarta fällbara konstruktionen gör stolen extra användarvänlig och flexibel samtidigt som de kompakta måtten ger dig lika stor tillgänglighet som en manuell rullstol. Eloflex hopfällbara elrullstol tar du enkelt med i bilen och på flyget.

Exceptionellt låg vikt

Tack vare den högkvalitativa lättviktsramen i aluminium väger Eloflex bara 26 kg inklusive ett batteri. Detta bör jämföras med en ”vanlig” elrullstol som väger mellan 80 – 150 kg. Eloflex låga vikt gör den enkel att ta med sig, att lyfta in i bilen eller att checka in på flyget. Den låga vikten innebär också att räckvidden blir längre och att stolen blir mer följsam att köra.

Modern teknologi

Eloflex är utvecklad med den senaste tekniken. Högeffektiva batterier med Litiumteknologi är överlägsna de gamla blybatterierna, både till prestanda och i form av lägre vikt. De kraftfulla borstlösa motorerna som monterats direkt på respektive hjul är både tystare och effektivare än de motorer som används på traditionella elrullstolar. Tillsammans medger den nya teknologin att en Eloflex rullar hela 30 km på en enda laddning.

DET HÄR GÖR ELOFLEX UNIK

Eloflex liknar ingen tidigare elrullstol. Det här är något nytt, modernt och användbart.
Eloflex är lätt, smidig och hopfällbar. Helt enkelt precis så som en elrullstol borde vara.

Låg vikt

En Eloflex väger mellan 3 till 5 gånger mindre än en traditionell elrullstol.

Hopfällbar

Med ett enkelt handgrepp fäller du ihop din Eloflex på bara några sekunder.

Modern teknik

Eloflex bygger på den senaste tekniken beträffande ram, batteri och motorer.

Moderna material

Eloflex har en lättviktsram gjord i aluminium vilket ger den överlägsen prestanda.

Kompakt utförande

Eloflex är elrullstolen som är lika smidig och kompakt som en manuell rullstol.

Lång räckvidd

Den låga vikten samt moderna batterier och motorer ger en räckvidd på 30 km.


ELOFLEX ÄR NÅGOT HELT NYTT

Eloflex är en helt ny generation elrullstolar med unika egenskaper. Den exceptionellt låga vikten gör den lätt att ta med. Den fälls ihop med ett enkelt handgrepp vilket innebär att den tar lite plats, både hemma och i bilen. Effektiva batterier och två starka motorer av senaste teknologi medger över 30 km körning utan att du behöver ladda.

Den smarta kompakta utformningen gör Eloflex till ett lika smidigt alternativ som en manuell rullstol, som du enkelt navigerar runt i butiker och på trånga platser. Du kommer att ta obetydlig plats på restauranger och kaféer och du kommer in genom smala dörrar och passager.

VÅRA ELRULLSTOLAR, ALLA LIKA UNIKA

Med en stor variation av storlekar och modeller innebär att det finns en Eloflex för alla. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, stark eller svag. Med Eloflex elrullstolar får du utökad frihet och slipper vara beroende av andra.

LIKA MEN OLIKA

Eloflex elrullstolar finns i flera olika storlekar och utförande. Modellen P och H lämpar sig för våra lite tyngre användare, modell X är speciellt framtagen för seniorer och L samt F, som är våra populäraste modeller, passar alla andra. Alla stolarna fungerar lika bra inne som ute.

Flera av våra modeller har lite större, luftfyllda bakhjul och starkare motorer, designad för dig som tänker använda din Eloflex mest utomhus, i naturen och på ojämnt eller snöigt underlag.

Gemensamt för alla modeller är konstruktionen i aluminium som ger exceptionellt låg vikt. De har alla dubbla högteknologiska batterier och starka borstlösa motorer för lång räckvidd och de går alla att fälla ihop med ett enkelt handgrepp.

Eloflex F

Eloflex F, som är en utveckling av vår populäraste modell, är valet för våra aktiva användare som gillar att vara ute i friska luften, som kör på ojämnt underlag (grus, gräs, kullersten o.s.v.) och som färdas ute på vintern.

3 390 €

Eloflex X

Eloflex modell X är vårt senaste tillskott i Eloflexfamiljen. En helt ny modell speciellt framtagen för våra äldre användare. Kryssram, körhandtag, uppfällbara fotplattor samt justerbart ryggstöd och armstöd.

3 090 €

Eloflex P

Eloflex P har en elektrisk tiltfunktion på sitsen som underlättar i och urstigning. Den unika uppresningsfunktionen hjälper den med svaga ben att ställa sig upp. Stolen klarar hela 160 kg brukarvikt.

3 790 €

Eloflex L

Eloflex L är originalet som med 52 cm sitthöjd passar de allra flesta. Integrerade tippskydd, dubbla batterier, liten vändradie och kompakt utformning gör L till ett lika smidigt alternativ inne som ute.

3 190 €

Eloflex H

Eloflex modell H är vår kraftigaste modell, speciellt framtagen för våra tyngre och längre användare. En rymlig stol med fantastiska köregenskaper som klarar upp till 200 kg brukare.

4 890 €

Eloflex D2

Eloflex modell D2 kan delas i två delar ger en lastvikt på 14 respektive 16 kg.

Den är samtidigt tillräckligt rymlig och stabil för användare upp till 160 kg.

3 790 €

Eloflex tillbehör

Eloflex är en av marknadens smartaste elrullstolar. Egenskaper som lätt, smart, kompakt och hopfällbar gör den unik.
Med våra tillbehör kan du göra din Eloflex ännu smartare och anpassa den efter dina egna, individuella behov.

Eloflex A – VÅRDARSTYRNING

Eloflex A är en vårdarstyrning som är speciellt framtagen för Eloflex elrullstolar. Med vårdarstyrningen påslagen styr den som går bakom enkelt elrullstolen på ett bekvämt och säkert sätt. Vårdarstyrningen består av en ny joystick, två handtag och tumjoystick för den som går bakom stolen. De två handtagen gör att den som går bakom enkelt känner stolens rörelser och kan styra tumjoysticken med god precision.

PREMIUMDYNA AIRPAD

En fantastisk sittdyna som ökar komforten i din Eloflex. Med hjälp av en smart luftkammare i kombination med viskoelastiskt skum och en ventil kan dynans fasthet regleras till önskad hårdhet. Airpad passar till alla Eloflex elrullstolar. Airpad är en luftfylld enkammardyna som regleras med en ventil. Genom att släppa ut luft ur dynans luftkammare blir den mjukare att sitta på.

ELOFLEX NACKSTÖD

Nackstödet gör din Eloflex mer individanpassad och användbar, även för de användare som behöver lite extra stöd för huvud och nacke. Nackstödet har stora inställningsmöjligheter och kan anpassas till varje individ och behov tack vare sin smarta infästning. Med ett nackstöd på din Eloflex får du en bekväm sitt- och körställning.

ELOFLEX VÄSKA

Väskan är det perfekta tillbehöret för dig som vill vara lite extra rädd om din Eloflex vid transport, när du checkar in på flyget eller lastar stolen i bilen. Väskan är svart och tillverkad av tålig nylonväv. Man för väskan över Eloflexen när man har stolen hopfälld och fäster den under stolen med spännen. Det finns två handtag på väskan.

ELOFLEX VÅRDARSTYRNING

Vårdarstyrningen är en arm och ett fäste som innebär att du kan montera joysticken på ryggstödet på din Eloflex. Med vårdarstyrningen kan den som går bakom eller bredvid kör elrullstolen med hjälp av joysticken och den som sitter i åker med. En perfekt och efterfrågad lösning för äldre användare och för vissa sjukdomstillstånd.

FOTSTÖDSFÖRLÄNGNING

Har du långa ben? Då kan du utrusta din Eloflex med en justerbar fotstödsförlängning. Fotstödsförlängningen är ett extra långt fäste som ersätter det ordinarie fästet på ditt fotstöd och som ökar avståndet mellan dynan och fotplattan ökar. Detta är en praktisk lösning för den med långa ben eftersom sittställningen blir mer korrekt och kommer att upplevas som mer bekväm.

Eloflex är någonting helt nytt. Du måste se den för att förstå. Och en bild säger ju mer än 1000 ord.
Därför har vi samlat ett antal bilder på de olika Eloflex-modellerna och dess användare i ett galleri.

Testad och godkänd

Kvalitet och hållbarhet är viktiga egenskaper för oss på Eloflex. Därför har vi låtit oberoende testinstitut testa och utvärdera våra hopfällbara elrullstolar. Resultatet är entydigt, Eloflex har högsta kvalitet och blir godkänd oavsett test.

Europas tuffaste test

Våra elrullstolar har bland annat genomgått det tuffaste testet av dem alla, den så kallade EN12184, där stolen får bekänna färg under 3 månader. Bland annat körs den 200 000 cykler i en så kallad testtrumma, och därefter tappas den i golvet 6666 gånger. Dessutom testas bromsar, stabilitet, hållbarhet, utmattning, hastighet, elektronik och mycket annat.

Eloflex är också godkänd av Läkemedelsverket i Sverige som medicinteknisk produkt, den är CE-godkänd, testad och godkänd enligt ISO-7176 samt IEC-60601 och batterierna är flyggodkända enligt UN38.

Med en testad och godkänd elrullstol från Eloflex kan du alltså känna dig lugn. När du väljer originalet får du bevisat hög kvalitet och stor pålitlighet. Med en Eloflex blir livet lite enklare. Nu kan du som har svårt att gå få friheten tillbaka.

Se videon från det oberoende testet av Eloflex i enlighet med EN12184. 200 000 cykler i denna så kallade testtrumma är jämförbart med 5 års användning.

ELOFLEX ÄR MER ÄN ELRULLSTOLAR

På Eloflex har vi en vision. En önskan att ge våra användare frihet. Vi vill skapa självständighet,
en möjlighet till ett oberoende liv fyllt av glädje med våra rullstolar. Ett aktivt liv på lika villkor.

Vi kan rullstolar

Bakom grundandet av Eloflex finner du TiArrow, ett företag som framgångsrikt utvecklat och tillverkat manuella lättviktsrullstolar sedan 2002. Den 15 år långa erfarenheten av rullstolstillverkning ger oss unika fördelar vid utvecklingen av våra elrullstolar. Vår kunskap om köregenskaper, sittergonomi, materialval och tillverkningsmetoder från tillverkningen av manuella rullstolar är oändlig. Och all den kunskapen överför vi på våra Eloflexmodeller.

Vår målsättning har ända från början varit att göra rullstolar med exceptionellt låg vikt, i kombination med god sittergonomi, hög kvalitet och bra köregenskaper. Vi har lång erfarenhet av tillverkning i materialen titan, magnesium och i aluminium.

Det var därför helt naturligt att samma krav skulle gälla för våra elektriska rullstolar. Smarta materialval, låg vikt, god sittergonomi och bra köregenskaper är lika viktiga här. En smart konstruktion som gör stolarna hopfällbara blev pricken över i:et, och vi kunde därmed uppfylla vårt viktigaste mål, att våra elrullstolar skulle vara portabla och gå att ta med i en vanlig bil och på flyget.

Eloflex är ett ungt företag som drivs och utvecklas av ett antal engagerade medarbetare med stort driv. Flera av oss är rullstolsburna och vi använder själva Eloflex varje dag, något som vi har stor nytta av både i produktutvecklingen och i samtalen med våra användare. Vår ledstjärna är ”frihet åt alla” och vår vision är att fler människor skall få ett oberoende och självständigt liv tack vare Eloflex. Sedan hösten 2018 ingår Eloflex i företagsgruppen Teqnion som är en svensk industrihandelskoncern.

En smart elrullstol för alla tillfällen

Kontakta oss

Eloflex i Finland sköts av Handitec.  Vi alltid tid för ett samtal, ett möte eller att besvara en fråga. Vi blir inspirerade av att prata med er. Det är trots allt era upplevelser som gör det möjligt för oss att växa, utveckla och ta fram bättre produkter. Du är varmt välkommen att kontakta oss idag.

Kontakta oss:

Kontaktinformation:

Oy Vasa Handitec Ab
Sundomvägen 49
65410 Sundom

Telefon: +358 50 597 8374
Mejl: info@handitec.fi
Webb: www.eloflex.fi/sv